Kategoriat
Bloggaajan opas

Viisi vihjettä parempaan blogiin

ViisiBlogeissa sisällön laatu ja sen saavutettavuus määrittelevät koko sivuston laadun. Artikkeliesi kasvava laatu voi tuoda sivustollesi lisää vakituisia käyttäjiä, kommentoijia, linkkejä muilta sivustoilta ja muita palkintoja, joiden eteen kaikki meistä tekee paljon töitä.

Artikkelien teksti sisältö ei kuitenkaan ole ainoa tekijä, joka määrittelee sisällön laadun.

Tässä viisi tapaa parantaa artikkeliesi laatua:

 1. Otsikko ja väliotsikot.
  Otsikko on tärkein osa artikkelia, jos otsikko on huono, lukija ohittaa helposti koko artikkelin. Otsikon merkitys kasvaa yhä, sillä erilaisten syötteiden ja yhteisösivustojen yleistyessä, voi huono otsikko aiheuttaa sen, ettei lukija koskaan edes tule sivustollesi.

  Tutkimusten ja omien kokemuksieni mukaan, ihmiset eivät lue internet sivuja, vaan niiltä selaillaan silmiin pistäviä ja lukijaa kiinnostavia osia. Sivukaupalla jatkuva leipäteksti, ei siis ole oikea muoto internet julkaisuun. Itse pyrin kirjoittaessani lisäämään väliotsikon, vähintään joka viidennen kappaleen jälkeen.

 2. Kuvien käyttö artikkeleissa.
  Kuvat vahvistavat lukijaan mielikuvaa artikkelista ja sen sisällöstä. Kuvia käytettäessä tulee kuitenkin olla erityisen tarkka tekijänoikeuksien kanssa, jottei niistä tule myöhemmin harmia. Kuvia ei kuitenkaan tarvitse itse alkaa napsimaan, vaan internetistäkin löytyy useita palveluja joissa jaetaan ns. royalty-vapaita (royalty free) kuvia, joita saa käyttää vapaasti, myös kaupallisilla sivustoilla. Itse käytän Englannin kielistä stock.xchng palvelua.
 3. Linkitä vanhoihin artikkeleihin.
  Jos kirjoitat aiheesta jota aiempi artikkelisi on sivuuttanut, on hyvin mahdollista, että lukijaa kiinnostaa myös aiempi kirjoituksesi. Voit linkittää vanhoihin artikkeleihin suoraa artikkelin tekstistä, mutta ainakin WordPressiin on saatavilla liitännäinen joka lisää automaattisesti muutaman samoja hakusanoja käyttävän artikkelisi linkin kirjoituksen loppuun.
 4. Aktivoi lukijoita kommentoimaan.
  Yksinkertaisin tapa aktivoida lukijoita on kysyä heidän mielipiteitään. Kysymyksiä miettiessä kannattaa ottaa huomioon se, että varsinkin suomalaisten keskuudessa, on helpompi saada ihmiset kertomaan mielipiteitään kuin kokemuksiaan.
 5. Anna artikkelien hautua.
  Kun artikkelia on kirjoittanut toista tuntia, on sitä vaikea enää lukea uusin silmin. Olet luultavasti itsekin huomannut kuinka erilaiselta kirjoituksesi saattaa näyttää, kun luet sen pari päivää myöhemmin. Artikkelien kannattaakin antaa hautua pari päivää ja korjailla niitä ajan kanssa. Kirjoitan tästä aiheesta vielä myöhemmin lisää.

Tässä listassa mainittujen tapojen lisäksi yksi tärkeimmistä on oikeinkirjoitus, josta julkaisinkin jo oman artikkelinsakin.

Yksi vastaus aiheeseen “Viisi vihjettä parempaan blogiin”

Sauli Lepola: Viidellä vihjeellä paremmaksi…

Blogeissa sisällön laatu ja sen saavutettavuus määrittelevät koko sivuston laadun. Artikkeliesi kasvava laatu voi tuoda sivustollesi lisää vakituisia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *