Kategoriat
Bloggaajan opas

Lopeta tilastojen jatkuva vahtaaminen

KaavioKun aloitin bloggaamisen tarkastelin tilastoja päivittäin, tai jopa useita kertoja päivässä. Olihan se kiinnostavaa seurata niitä pieniä ihmisiä kuvaavia lukuja, varsinkin kun ne kasvoivat.

Sama tapahtui myös parin muun samoihin aikoihin avaamani sivuston kanssa. Tuossa vaiheessa minulta kului noin tunti päivässä erilaisten tilastojen pyörittelyyn.

Mutta arvaappa mitä, tuo tarkoitti sitä että käytin noin 30 tuntia kuukaudessa pelkästään tilastojen seurantaan. Jos sinä käyttäydyt samalla tavalla, lopeta se! Itse opin tämän kantapään kautta.

Kävijäseuranta on toki tärkeää, mutta sitä täytyy
tehdä strategisesti, eikä pakkomielteisesti.

Tilastojen seuraamista varten kannattaa kehittää aikataulu, valita esimerkiksi yksi viikonpäivä jolloin tarkistaa tilastot joka viikko, tai vaikka pari päivää kuukaudessa. Kun tilastoja katsoo harvemmin saa paljon paremman tilanne käsityksen.

Miksi pidempi väli on parempi? Monestakin syystä. Ensinnäkin jo mainitsemani ajankulutus. Toisekseen tekemäsi muutokset ehtivät vaikuttaa tilastoihin.

Sanotaan vaikka, että katsot tänään tilastojasi ja teet niiden perusteella tänään ja huomenna muutoksia. Google huomioi muutoksesi hyvällä onnella ehkä maanantaina tai tiistaina ja siinä menee pari päivää kun linkit kerää sijoitusta Googlessa ja samalla muutkin hakukoneet alkavat pikkuhiljaa huomata muutokset. Tähän lisäksi vielä suuressa osassa tilastointi järjestelmiä on vuorokauden viive.

Eli tekemiesi muutosten vaikutus tilastoihin alkaa näkyä vasta noin viikon päästä niiden tekemisestä, joten ei ole mitään järkeä ottaa paineita siitä, ettei muutoksilla ole mitään vaikutusta lyhemmällä aikavälillä.

Ei kuitenkaan ole yhtä oikeaa tapaa tarkkailla tilastoja. Voit seurata niitä viikoittain tai jopa kuukausittain. Tärkeintä on että sinä kulutat tilastoja, eivätkä ne sinua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *