Kategoriat
Bloggaajan opas

Keskustelualueilta lisäpotkua kävijämääriisi

Markkinoi oikein foorumeillaErittäin helppo, mutta kuitenkin tehokas paikka markkinoida blogia, on saman aihealueen keskustelualueet.

Ensimmäinen asia joka sinun tulee tehdä, on etsiä pari kolme blogisi aiheeseen sopivaa keskustelualuetta ja rekisteröityä niille. Jos olet jo rekisteröityneenä joillekin alan keskustelualueille, niin voit toki käyttää myös niitä. Keskustelualueita valittaessa kannattaa ottaa huomioon, että mitä isompi foorumi on kyseessä, sitä useampi linkkisi näkee.

Foorumeille ei kuitenkaan kannata kirjoitella mainosviestejä, hermostutat sillä muut käyttäjät ja riippuen sivuston ylläpidosta, voidaan sinut potkia pihallekin.

Mutta suuri osa keskustelualueista antaa sinulle mahdollisuuden lisätä allekirjoituksen, eli pienen tekstin pätkän, joka lisätään automaattisesti kaikkien viestiesi perään. Allekirjoituksissa oleva linkki ko. käyttäjä kotisivuille tai blogiin ei yleensä haittaa ketään, vaan tuovat jopa lisäarvoa keskustelualueelle, koska kotisivuilta/blogista saa yleensä lisätietoja käyttäjästä tai oheispalveluja, niitä halutessaan, mutta sitä ei kuitenkaan tyrkytetä.

Tässä esimerkki eräästä kirjoituksestani phpBB Suomi -foorumille, allekirjoitukseni kanssa:

Re: Mainokset pois?

Suurimmasta osasta saa…
Hinta vaihtelee palveluntarjoajasta riippuen, mutta tietääkseni missään se ei ole ilmaista.

Tätä täytyy kysyä suoraa palveluntarjoajaltanne, tällä foorumilla ei kenelläkään ole varmaa tietoa asiasta, koska et maininnut foorumisi osoitetta.


Bloggaajan opas: Opi kasvattamaan blogisi lukijakuntaa ja aktivoi heidät kommentoimaan.

On tärkeää kuitenkin muistaa, että olet yhä bloggaaja, tarkoituksesi ei siis ole kirjoitella kaikenaikaa keskustelualueille. Tiedän muutaman tapauksen, jossa bloggaaja unohti oman bloginsa kokonaan, kun alkoi kirjoittelemaan useammalle keskustelualueelle samasta aiheesta.

Lisäksi kannattaa harkita myös valitsemiesi keskustelualueiden esittelyä blogissasi. Foorumien esittely nimittäin saattaisi lisätä yhteisöllisyyden tunnetta lukijoissa, ei sitä mahdollisuutta ainakaan lukijoiden menettämisen pelossa kannata ohittaa.

3 vastausta aiheeseen “Keskustelualueilta lisäpotkua kävijämääriisi”

Tätä olen itse käyttänyt. Pääasiassa niissä foorumeissa, joissa olen ollut aktiivinen käyttäjä jo ennen blogiani. Tosin minun aiheelleni ei ylettömästi eri foorumeita löydykään. Harmi vain, ettei suosituin näistä foorumeista anna mahdollisuutta mainitsemaasi allekirjoitukseen.

Allekirjoituksen ohella/lisäksi osa foorumeista antaa mahdollisuuden lisätä kotisivun osoitteen käyttäjäprofiiliin ja samalla viestien yhteyteen lisätään ”www”-nappula. Tämän mainosarvo on huomattavasti edellä mainittua pienempi, mutta parempi kuin ei mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *