Kategoriat
Bloggaajan opas

Keskity ajattomaan sisältöön

KaavioAjattoman sisällön suurin etu, ajankohtaiseen sisältöön verrattuna, on sen tuoma jatkuva lisäarvo blogillesi. Parhaimmillaan ajaton kirjoitus voi tuoda sivustollesi uusia kävijöitä ja linkkejä muilta sivustoilta vielä vuosienkin kuluttua, kun taas ajankohtaisten kirjoitusten kiinnostavuus romahtaa useimmiten jo viikossa tai pahimmillaan jopa päivässä.

Suuriltaosin tästä johtuen blogit jotka keskittyvät ajankohtaisaiheisiin, kuolevat pian sen jälkeen kun sisällön lisääminen tasaiseen tahtiin niihin päättyy. Ajattomaan sisältöön perustuvat blogit taas voivat jatkaa elämäänsä vielä vuosiakin, sen jälkeen kun sisällön lisääminen on jo lopetettu.

Ajankohtaisaiheista bloggaamisessa on suurin ongelmana myös se, että samaan aikaan samasta aiheesta kirjoittaa kymmenet muutkin bloggaajat, joten useissa blogeissa jauhetaan pakostakin samoja asioita ja lukijan saaminen kiinnostumaan nimenomaan omasta versiostasi voi olla hankalaa.

Ajattomissa kirjoituksissa kirjoittajan
persoonallisuus tulee paremmin esiin.

Ajatonta sisältöä kirjoitettaessa ei ole kiirettä, koska sisältö ei kuitenkaan vanhene, vaikka sen antaisi hautua pari päivää tai vaikka viikon. Ajattomat kirjoitukset ovatkin usein paremmin kirjoitettuja ja tarkemmin harkittuja, joten niissä tulee paljon paremmin esiin kirjoittajan persoonallisuus.

Hyvä esimerkki viime vuoden lopulta on vierailevana kirjoittajana kirjoittamani juttu Jokelan tapahtumista, erään ystäväni blogiin. Kirjoitus keräsi kyllä päivässä reilut 6000 lukijaa, mutta toisena päivänään vain satoja ja viikko julkaisun jälkeen tilastot alkoivat näyttää nollaa ja ovat siellä pysyneetkin, muutamaa yksittäistä poikkeusta lukuunottamatta. Lisäksi nuo lukijat, eivät jääneet vakituisiksi käyttäjiksi sivustolle, vaan melko varmasti suuriosa heistä on unohtanut jo koko sivuston olemassa olon.

Linkin puuttumiselle ko. blogiin on muuten hyvä syy. Blogi on poistettu jo kokonaan netistä, koska kun artikkelien lisääminen lopetettiin 31. Tammikuuta 2008, oli kaikki kävijät hylänneet sivuston helmikuun puoleen väliin mennessä, vaikka sivustolla oli lähes kolmen vuoden uutisarkisto täydessä käyttökunnossa.

Viimeiseksi huomioksi, lisään vielä, että ajattomaan sisältöön keskittyneen blogin ylläpito helpottuu ajan myötä, ajankohtaisaiheista bloggaava taas joutuu tekemään ankarasti töitä päivittäin pitääkseen lukijansa, saati saadakseen heitä lisää.

3 vastausta aiheeseen “Keskity ajattomaan sisältöön”

Sauli Lepola: Ajaton sisältö tuo rajattoman hyödyn…

Ajattoman sisällön suurin etu, ajankohtaiseen sisältöön verrattuna, on sen tuoma jatkuva lisäarvo blogillesi. Parhaimmillaan ajaton kirjoitus voi tuoda sivustollesi uusia kävijöitä ja linkkejä muilta sivustoilta vielä vuosienkin kuluttua, ku…

Pikku huomio: Pelkästään omien artikkelien lisääminen blogispottiin ei tee kovin hyvää sinusta, varsinkaan kun lisäät jokaisen oman artikkelisi sinne. Blogispotti on sen verran pieni yhteisö, että noilla toimilla leimaa itsensä helposti spämmeriksi ja omien etujen tavoittelijaksi (ja nämä tämmöiset tapaukset huomaa hyvin helposti, jos on aktiivinen blogispotin käyttäjä).

Näyttää vähän siltä, että sosiaaliset mediat ovat sinullekin tuttuja, joten varmaan tiedät, että siihen sosiaaliseen puoleen kuuluu myös muiden huomioonottaminen (periaatteenahan on kertoa muille kiinnostavista sivuista, ei omien sivujen markkinointi), ei vain oman edun tavoittelu.

Mikset siis pistäisi blogimerkintöjesi perään jotain ”lisää blogispottiin”-linkkiä (ja miksi ihmeessä sinulla on Digg-buttoni, kun sinne saa lisätä vain englanninkielisiä merkintöjä? :D)? Parempi antaa lukijoidensa hoitaa se markkinointi; silloin hyötyy itsekin eniten, ainakin pitkällä aikavälillä.

Sori saarnaus, oli vain pakko avautua. Ei minulla ole mitään blogiasi vastaan, hyvin tämä on lähtenyt käyntiin. Syötteesikin olen jo tilannut. Hienoa vaan nähdä muitakin suomenkielisiä metablogeja!

Ihan hyviä huomioita.

En ole aikonutkaan kaikki kirjoituksiani lähettää Blogispottiin, lähetin ensimmäisen viikon aikana useamman (kaikki) kirjoituksen, jotta saan blogini yhteisön tietoisuuteen. Jatkossa olisi tarkoituksena lisätä enintään yksi kirjoitus viikossa.

Lisää Blogispottiin nappula on tulossa. Sociable plugin ei tue ko. sivustoa ja kustomointiin näyttäisi löytyvän aikaa vasta viikonloppuna. Ja Digg-nappula tuli lisättyä vanhasta ”jenkki” kokemuksesta.

Kuten jo aiemman artikkelin yhteydessä mainitsin, kaikki asiallinen palaute on tervetullutta, niin hyvässä kuin pahassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *