Kategoriat
Bloggaajan opas

Kärsivällisyyttä, kyllä se lukijakunta kasvaa

KalenteriSuuriosa bloggaajista luovuttaa ensimmäisen 3 – 6 kuukauden aikana. Joskus kävijämäärät eivät kasva odotetulla vahdilla, tai blogin tuotot eivät tyydytä.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että näin lyhyenajan jälkeen lopettaminen on virhe.

On kuitenkin tilanteita jolloin lopettaminen saattaa olla järkevääkin. Yksi hyvä syy on se, ettei blogille tässä ajassa ole löytynyt sitä ”oikeaa” aihealuetta, tai bloggaaja vaihtaa aihealuetta jatkuvasti. Bloggaajan kannattaakin miettiä aihealue valmiiksi jo ennen bloggaamisen aloittamista.

Toinen syy on se ettei puolen vuoden jälkeenkään blogilla ole aktiivisia lukijoita ja kommentoijia, niiden parin kaverisi lisäksi. Mutta toisaalta tässä vaiheessa ainakin itse yrittäisin ensin selvittää miksi lukijoita ei ole tullut, ennen kuin bloggaamisen lopettaisin.

Itse uskon siihen, että bloggaaminen kannattaa niin kauan, kun blogin lukijakunta kasvaa ja kun tietty lukijakunta on saavutettu niin ei sen kasvullakaan ole niin suurta merkitystä.

Ensimmäisten kuuden kuukauden
jälkeen bloggaaminen helpottuu.

Ensinnäkin puolen vuoden jälkeen blogissa alkaa olemaan jo melkopaljon sisältöä. Esimerkiksi jos olet julkaissut keskimäärin yhden kirjoituksen päivässä, niin on blogissa noin 180 artikkelia. Joten blogisi löytyy hakukoneistakin monilla hakukriteereillä. Tässä vaiheessa myös hitaimmatkin hakukoneet ovat päässeet mukaan julkaisu tahtiisi ja uusi sisältö listautuu kaikkiin tärkeisiin hakukoneisiin kohtuullisessa ajassa.

Tuo sisältö on varmasti myös houkutellut blogillesi muutamia ulkopuolistenkin linkkejäkin, joten sijoituksesi hakukoneissa varmasti jatkaa matkaansa ylöspäin yhä useammalla hakusanalla.

Eli siis jos olet miettinyt bloggaamisen lopettamista, niin minun vinkkini on, että katsele tilanteen kehitystä nyt vielä hetkinen, ennen kuin teet lopullisen päätöksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *