Kategoriat
Bloggaajan opas

Blogin päivittäisen julkaisun salaisuus

Blogin kirjoittaminen päivittäin saattaa kuulostaa mahdottomalta, kuitenkin monissa blogeissa ilmestyy kirjoituksia joka päivä. Täältä löydät muutamia vihjeitä onnistuaksesi samassa.

Älä ota paineitaBlogin kirjoittaminen päivittäin saattaa kuulostaa mahdottomalta, kuitenkin monissa blogeissa ilmestyy kirjoituksia joka päivä.

Lähes aina taustalla piilee salaisuus, joka mahdollistaa kirjoitusten julkaisemisen, vaikka kirjoittaja itse makaisi rannalla koko päivän.

Sama salaisuus helpottaa päivittäisestä aikarajasta kirjoittajalle mahdollisesti aiheutuneita paineita, tai jopa raukaisee ne kokonaan.

Joko sinä tiedät salaisuuden stressittömämpään
päivittäiseen blogikirjoitusten julkaisemiseen?

1. Kirjoita artikkelit etukäteen.

Mikäli et kirjoita uutisaiheista, ei päivän tai kahden viivästyksellä, kirjoittamisen ja julkaisemisen välillä, ole merkitystä. Etukäteen kirjoittamisen hyödyt ovat kuitenkin huomattavat.

Suurin etu mielestäni saadaan siinä, että kirjoitusta on aikaa tarkistaa ja parannella, sillä kun lukee omia artikkelejaan seuraavana päivänä, usein näkee ne uusin silmin ja on pystyy vielä hiomaan sanamuotoja ja lauserakenteita.

Artikkelien kirjoittaminen on myös paljon helpompaa, koska mielessä ei kokoajan pyöri muutaman tunnin tai minuutin päässä häämöttävä deadline.

Kaiken muun hyödyn lisäksi, voit varmistua siitä että sinulla on lukijoillesi tarjottavaa, esimerkiksi viikonlopun mökkireissun ajaksi. Ainakin WordPress nimittäin tarjoaa mahdollisuuden julkaista kirjoittamasi artikkeli, haluamanasi ajankohtana, joten välttämättä sinun ei tarvitse olla lähelläkään tietokonetta, artikkelin julkaisuajankohtana.

2. Kirjoita kaikki ideat muistiin.

Vaikka istummekin koneen vieressä blogia kirjoittaessamme, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme itse koneita, emme me voi määrätä hyviä ideoita putkahtamaan päähämme, vaikka olisikin hyvä hetki.

Bloggaajien kuulee monesti puhuvan ideoiden puutteesta. Mielestäni sellaista ole olemassa, kyse on vain tehottomasta ideoiden hallinnasta.

Hyvien ideoiden keksiminen ja sitten niiden unohtaminen on yksikertaisesti typerää. Idean kirjoittaminen ylös ei ole vaikeaa, eikä edes aikaa vievää. Nykypäivänä ei tarvitse välttämättä edes kantaa paperia mukanaan, itsekin tallentelen ideoitani kännykkään, jos ei parempaa laitetta satu olemaan kädenulottuvilla.

Pelkkä ideoiden ylös kirjoittaminen ei kuitenkaan riitä. Ideoiden hallintaan täytyy luoda jonkinlainen järjestelmä, hyvä esimerkki on järjestää ne aihealueittain. Aktiivisen bloggaajan kannattaa harkita tarkkaan kuinka aikoo ideat järjestää, sillä niitä kertyy ajanmittaan paljon ja järjestelmän muuttaminen myöhemmin voi olla hankalaa.

3. Jos inspiraatio iskee, kirjoita useampi artikkeli kerralla

Jos tuntuu, että kirjoitusta tulee kuin vettä vaan, niin kannattaa kirjoittaa useampi artikkeli kerralla. Eihän niitä tarvitse valmiiksi työstää, mutta hyvä runko useampaan artikkeliin päivässä, on erittäin hyvä saavutus.

Yksi vastaus aiheeseen “Blogin päivittäisen julkaisun salaisuus”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *