Kategoriat
Bloggaajan opas

Aseta blogillesi tavoitteita

Tavoitteiden asettamisen tärkeys on helppo aliarvioida, ne kuitenkin helpottavat energian suuntaamista oikeisiin asioihin. Tavoitteilla ja niiden saavuttamisella on myös helppo mitata blogisi menestystä.

Katse tulevaisuuteenTavoitteiden asettamisen tärkeys on helppo aliarvioida, ne kuitenkin helpottavat energian suuntaamista oikeisiin asioihin. Tavoitteilla ja niiden saavuttamisella on myös helppo mitata blogisi menestystä.

Aiemmin ehdin jo puhua saavutusten juhlimisen tärkeydestä, mutta ennen kuin tavoitteensa voi saavuttaa, täytyy niitä kuitenkin ensin itselleen asettaa.

Sanotaan vaikka, että blogisi on hevosaiheinen. Ja pitkän tähtäimen tavoitteena sinulla on kehittää blogisi Suomen parhaaksi. Tämä ei kuitenkaan tule tapahtumaan yhdessä yössä, joten sinun kannattaa asettaa välitavoitteita.

Välitavoitteesi voisi olla saada 300 RSS-syötteen tilaajaa ensimmäisen vuoden aikana, ja samaan aikaan lyhyen aikavälin tavoite voisi olla esimerkiksi 15% kävijämäärän kasvu kuukausittain.

Tavoitteita asettaessa kannattaa ottaa
nämä kaksi asiaa huomioon:

 1. Tavoitteiden tulee olla mitattavissa numeroissa.
  Oli yksikkö määriä, prosentteja tai aikaa, niin kaikkien näiden saavuttaminen on helposti huomattavissa. Kuinka voi sanoa onko tavoitteen saavuttanut, jos se on ollut jotain tyylin ”Haluan hyvän ja tuottavan blogin kesään mennessä” ?
 2. Tavoitteiden tulee olla realistisia.
  Olisi toki hienoa asettaa uudelle blogille tavoitteita, kuten ”Ensimmäisen kuukauden jälkeen keskimäärin 5000 kävijää päivässä” tai ”Ensimmäisen kuukauden jälkeen ensimmäinen 1000€ ansaittu”. Jos asetat itsellesi mahdottomia tavoitteita, ne kääntyvät sinua vastaan ja niistä on enemmän haittaa, kuin motivaatiota.

  Sillä että tavoitteet saavuttaa vain juuri ja juuri rajoja hipoen, ei ole merkitystä, kunhan et yliammu tavoitteitasi. Eli älä aseta tavoitteeksesi kirjoittaa päivittäin kuutta tuntia työn/koulun ja hevosten lisäksi.

Bloggaajille on monia eri tavoitteiden mittaus mahdollisuuksia:

 • Kävijämäärä
 • Luettua sivua / kävijä
 • Kirjoitusten määrä viikossa
 • Kommenttien määrä viikossa
 • Sisään tulevien linkkien määrä
 • Sijoitus yhteisösivuilla (esim. blogilista)
 • Hakukonesijoitus tietyillä hakusanoilla
 • Rahallinen tulos

Omien tavoitteiden lista kannattaa julkaista blogissa tai ainakin kirjoittaa itselle ylös, muuten ne voi unohtua tai itsekurin pettäessä, ne saattavat muuttua ihmeellisesti.

Omat tavoitteeni vuodelle 2008:

Kuukausittain

 • 10% kasvu kävijämääriin

Vuoden loppuun mennessä

 • 100 RSS-syötteen tilaajaa
 • Ainakin yhden WordPress sivupohjan julkaiseminen

Huhtikuu *bonus*

 • Bloggaajan oppaan uuden ulkoasun julkaiseminen.
  (Nykyinen ulkoasu ei toimikaan halutulla tavalla, kun kirjoitusten määrä kasvaa.)

Mitkä ovat omat tavoitteesi?

5 vastausta aiheeseen “Aseta blogillesi tavoitteita”

Sauli Lepola: Katse tulevaisuuteen…

Tavoitteiden asettamisen tärkeys on helppo aliarvioida, ne kuitenkin helpottavat energian suuntaamista oikeisiin asioihin.
Lue myös omat tavoitteeni 2008 vuodelle….

Tämän vuoden aikana tulevaan kävijämäärien kasvuun vaikuttaa, pikkuhiljaa alkava mainostus. Ja toistaiseksi on puhe kuitenkin kohtuu pienistä määristä, joten prosentit näyttävät suurilta.

Toisin kuin monella muulla alalla, suuriosa lukijoistani on tottunut RSS-syötteen käyttöön, joten syötteen tilaajia on helpompi saada.

Oman sivustoni uusi sivupohja on jo lähes valmis ja tässä viikon aikana sen saan kyllä valmiiksi.

Julkiseen sivupohjaan on useampiakin ideoita, mutta se mitä saan kehitettyä, nähdään seuraavan 7kk aikana.

Suurin kysymys onkin, että mitkä ovat omat tavoitteesi. 😉
Onnea IdeaCafen ylläpittoon, itsekin olen syötteen tilaaja.

Minä en aio syötettäsi tilata, vaikka täällä käynkin pälyilemässä. Käyn kuitenkin lähes päivittäin Blogispotissa, ja kun näytät laittavan järjestelmällisesti kaikki juttusi sinne, niin miksipä vaivautua. Tuleehan ne katsottua tuolta spotinkin kautta.

En toki oletakaan, että kaikki tilaisivat syötteeni. Kannattanee ottaa kuitenkin huomioon, ettei esimerkiksi blogispotissa ole kaikkia kirjoituksiani.

Itsellänikin on useampi blogi, joita käyn vilkuilemassa, vaikken niiden syötteitä aiokaan tilata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *