Älypää sivustolle murtauduttu

Suomalaiselle Älypää-pelisivustolle on murtauduttu eilisiltana ja käyttäjien tunnuksia sekä salasanoja on onnistuttu varastamaan.

Tässä lainaus Älypään sivuilta

Arvoisa Älypään käyttäjä,

Tietoomme on tullut maanantai-iltana 22.3.2010, että palvelumme käyttäjärekisteriin on murtauduttu ja käyttäjien salasanoja ja käyttäjätunnuksia varastettu. Mikäli käytätte samoja käyttäjätietoja muissa verkkopalveluissa, suosittelemme vahvasti muuttamaan salasanat välittömästi. Selvyyden vuoksi todettakoon, että Älypään käyttäjärekisterissä ei ole henkilötunnustietoja tai luottokorttitietoja.

Pahoittelemme asiasta aiheutunutta harmia ja teemme kaikkemme yhdessä viranomaisten kanssa tietomurron laajuuden ja vaikutusten selvittämiseksi. Kirjautumistointo on Älypää.fi palvelussa tällä hetkellä poissa käytöstä, ilmoitamme teille asian etenemisestä sähköpostitse ja www.alypaa.fi sivuilla.

Ystävällisin terveisin,
Älypää ylläpito

Salasana kannattaa vaihtaa pikaisesti, heti kun sivuston kirjautuminen avataan uudelleen. Muista vaihtaa salasanasi myös kaikissa muissa palveluissa, joissa sinulla on samat tunnukset.

Voit myös käydä tarkistamassa onko sinun tietosi murrettujen listalla tästä > http://rofl.fi/passlist_safe.txt. Listasta on poistettu salasanat ja domainit, jottei se levittäisi tietoja kaikelle kansalle.

Lähteet:
Älypää.com
CERT-FI

http://alypaa.com/
Kerro oma mielipiteesi
Avatarin saat toimimaan rekisteröitymällä Gravatar-sivustolle.