Juhli saavutuksiasi lukijoidesi kanssa

Juhli saavutuksiasiOli saavutuksesi mikä tahansa, ensimmäinen AdSense-shekki tai 1000 kuukausittaista kävijää, älä unohda juhlia sitä.

Saavutusten juhlistamiselle on monia tarkoituksia.

Monet bloggaajat kuitenkin pelkäävät menettävänsä lukijoita, bloginsa menestyksestä kertomisen takia. Itse en ole tavannut vielä yhtäkään bloggaajaa, jolle näin olisi käynyt.

Miksi saavutuksiaan kannattaa
juhlia lukijoiden kanssa.

Omien tavoitteiden saavuttaminen ja niiden juhlistaminen, kasvattavat omaa motivaatiotasi bloggaamiseen, erityisesti jos saavutukseen lisätään positiivinen lukija palaute.

Kun lukijasi saavat tietää saavutuksistasi, se vahvistaa heidän käsitystään kirjoitustesi laadusta ja blogin jatkuvuudesta.

Jos juhlit esimerkiksi 100 RSS-syötteen tilaajan saavuttamista, se kannustaa yhä useampia lukijoitasi tilaamaan syötteesi, syötteen hyötyjä tukevan saavutuksesi ansiosta.

Lukijoiden menettämistä ei kannata pelätä.

Kunhan et rehvastele kertoessasi saavutuksistasi, niin käyttäjät kyllä jakavat ilosi. Ja vaikkei pieni osa lukijoistasi jakaisikaan iloasi, tuskin kukaan hylkää mieleistään blogia, yhden huonon kirjoituksen takia.

Lukijan mielipide

[…] ehdin jo puhua saavutusten juhlimisen tärkeydestä, mutta ennen kuin tavoitteensa voi saavuttaa, täytyy niitä kuitenkin ensin […]

Kerro sinäkin oma mielipiteesi
Avatarin saat toimimaan rekisteröitymällä Gravatar-sivustolle.