Kategoriat
Bloggaajan opas

1. toukokuuta on RSS tietoisuus päivä

Mikä on RSS tietoisuus päivän tarkoitus

RSS tietoisuuden päivän on tarkoitus lisätä ihmisten tietoisuutta RSS:n hyödyistä ja sen käyttötavoista. Tärkeintä on, että ihmiset saadaan puhumaan syötteistä, niiden eduista ja käyttömahdollisuuksista, jotta yhä useammat ihmiset voisivat helpottaa päivittäistä internet elämäänsä.

Vaikka RSS-syötteen käyttö on lisääntynyt hurjasti parina viime vuonna, käyttää sitä kuitenkin vain murto-osa internetin käyttäjistä. Tämä siis siitä huolimatta, että esimerkiksi FeedBurner ilmoitti hiljattain blogissaan heidän 168 000 julkaisijansa syötteillä on yli 60 miljoonaa päivittäistä. Määrä saattaa kuulostaa suurelta, mutta kuitenkin se vastaa vain noin 5% internetin käyttäjistä nykypäivänä.

Jos olet itse käytät RSS-syötteitä tiedonjakamiseen tai hankkimiseen, tiedät varmasti kuinka hyödyllinen se on.

Kuinka osallistua

On monia tapoja osallistua.

 1. Bloggaa siitä.
  Kirjoita RSS:tä blogiisi toukokuun ensimmäisenä päivänä. Se mitä blogiisi lisäät on täysin sinun päätettävissä. Voit kirjoittaa artikkelin tai vaikka runon jos siltä tuntuu. Jos et keksi aiheesta muuta, niin voit toki lisätä vaikka linkin tänne. Pääasia on, että saadaan RSS ihmisten tietouteen.
 2. Keskustele aiheesta netissä.
  Aloita keskustelu RSS:tä foorumeilla joilla sinut tunnetaan.
 3. Kerro kaverille.
  Kerro RSS:tä kavereille, tuttaville ja vaikka tuntemattomillekin.
 4. Lisää banneri sivullesi.
  Toistaiseksi, ei tosin ole virallisia suomenkielisiä bannereita saatavilla, mutta ainahan voi tehdä omia. Alempana linkki josta löytyy englanninkielisiä bannerit.

RSS tietoisuus päivä – RSS Day

RSS päivällä on oma sivustonsa, josta löytyy lisätietoa ja Englannin kielistä materiaalia, joilla voit päivää ”markkinoida”.
Sivusto löytyy osoitteesta RSSDay.org

Julkaisen tämän artikkelin näin hyvissä ajoin, jotta teillä on paremmin aikaa valmistautua. Ideana kuitenkin on, että saadaan RSS aiheinen kirjoitus mahdollisimman moneen blogiin nimenomaan 1. Toukokuuta. Itsekin julkaisen tuolloin vielä toisen RSS artikkelin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *